Opstellingen

Opstellingen

Ik werk regelmatig met opstellingen (vooral gebaseerd op de inzichten van Franz Ruppert) zowel individueel als in groepsverband.

Deze methode gebruik ik om je meer inzicht te laten krijgen in jezelf en/ of in de invloed van jouw familiesysteem op jouw leven. Dit kan met name heel verhelderend zijn wanneer je problemen ervaart waar je niet uit komt of wanneer het je maar niet lukt om bepaalde doelen te bereiken of verlangens te realiseren.Allereerst bespreken we welk vraagstuk of probleem je met behulp van de opstelling graag zou willen bekijken. Aan de hand van wat jij vertelt bekijken we welke delen van jou (bijvoorbeeld je verlangen, je angst), welke andere personen (bijvoorbeeld je ouders) of welke items (bijvoorbeel 'jouw buikpijn' of 'jouw boosheid') we op gaan stellen.


Voor elk deel van jou, voor elke persoon en voor elk item waar we naar willen kijken, stel je bij het werken in groepsverband een groepslid op in de ruimte. We noemen diegene dan een representant of resonant. Op onverklaarbare wijze maar duidelijk zichtbaar, krijgen deze opgestelde personen toegang tot 'jouw onderbewuste' en tot dezelfde gevoelens als de oorspronkelijke personen uit het systeem. Bij individueel werken, dus wanneer ik alleen met jou werk, zet jij in plaats van personen in de ruimte, poppetjes op een bord of leg je vloerplaatjes in de ruimte. Vervolgens maak ik contact met elk poppetje door het aan te raken of er naar te kijken of ga ik op elk vloerplaatje staan. Ook ik krijg dan op onverklaarbare wijze toegang tot 'jouw onderbewuste' en tot de gevoelens van de oorspronkelijke personen.


Het is telkens weer indrukwekkend hoeveel informatie in een opstelling zichtbaar wordt. Zoals gevoelens, gedachten, verlangens, belemmeringen en gedragingen van jou en van de anderen. Hoe de onderlinge verhoudingen zijn en/ of wat de invloed of achtergrond van het opgestelde item is.


Een opstelling geeft je meer inzicht, waardoor je jezelf beter gaat begrijpen. Dit geeft meer innerlijke rust. Bovendien geeft het duidelijke aanwijzingen voor waar je nog aan zou kunnen werken om je doelen te kunnen bereiken of je verlangens te kunnen realiseren.


Monique van Zwienen- Linders • Ketensedijk 29  • Capelle a/d IJssel • info@moniquevanzwienen.nl • 06 - 21397700

Monique

van Zwienen-Linders

Ketensedijk 29

2902 LA

Capelle aan den IJssel


Email:

info@moniquevanzwienen.nl


Telefoon:

06-21397700

KvK: 73901903

BTW: NL001181873B42